Rwandawerkgroep

Verbonden in God, veraf en toch dichtbij! 

Contact tussen Rwandese en Nederlandse Christenen. Acht gemeenten in de regio Dordrecht hebben contact met ongeveer 14 gemeenten in een regio in Rwanda: Remera. De Protestantse Gemeente te Bolnes heeft contact met de gemeente van Musambira en Gihinga. 

We schrijven brieven aan elkaar. Elke drie jaar is er een delegatiebezoek. En een kerkdienst, meestal op de tweede zondag van november, staat in het teken van de uitwisseling. Zo delen wij het geloof, d.m.v gebed en bemoediging. Ondanks de tegenslag in de wereld brengt het geloof in God twee landen en culturen bij elkaar. De naaste veraf krijgt zo een naam en een gezicht. Wij leren over onze eigen grenzen heen te kijken en we leren van hun gemeenteleven en hun  vast vertrouwen op God. De basis is dus een spirituele uitwisseling. Daarnaast worden kleine Rwandese projecten gesteund (max. bedrag van 1400 euro) die een duidelijke bijdrage leveren aan de hele plaatselijke gemeente. 

Om geld in te zamelen houden we diverse akties zoals plantenverkoop, stamppottenavond, enz. 

De uitwisseling tussen de beide regio's in Rwanda en Nederland hebben gedurende 6 jaar hetzelfde thema. Nu is het thema "ouderen in de gemeente". Zowel Rwanda als Nederland heeft te kampen met problemen. Wegtrekkende jongeren naar de grote steden en in Nederland kleinere gezinnen.