Kent u Present Ridderkerk?

Via Present kun je je als groep eenmalig inzetten voor je medemens die geen netwerk heeft en wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Het is heel mooi dat medeburgers die in de knel zaten, geholpen zijn door onder andere groepen uit kerken. Bijvoorbeeld een alleenstaande mevrouw die vanwege ziekte geïsoleerd raakte en van de regen in de drup kwam. Twee groepjes mannen en vrouwen uit verschillende kerken hebben haar een dagdeel geholpen door op te ruimen en het huis schoon te maken. De mevrouw én de hulpverlener die haar aan-meldde, zijn daar enorm blij mee, want er is letterlijk en figuurlijk weer ruimte in haar leven gekomen. Fijn om zo licht te kunnen laten schijnen! 

Hoe werkt het? Nodig Present uit voor een kleine kennismaking en uitleg. Vervolgens bepaal je als groep hoe en wanneer jullie tijd en talent inzetten via sociale of praktische projecten. Ga je graag op stap met ouderen/ kinderen/ gehandicapten? Of steek je liever je handen uit je mouwen door te tuinieren of te klussen? Via lokale maatschappelijke organisaties weet Present welke mensen hulp nodig hebben. Zodat je weet, dat jouw inzet écht verschil maakt voor je medemens.

Meer informatie? Wij komen graag langs om een presentatie te verzorgen of neem een kijkje op www.stichtingpresent.nl/ridderkerk. Via de website kun je je ook aanmelden voor een project. 


Hartelijke groet van de coördinatoren van Present: 
Marlies Bouman ( 06 13 02 30 94)                Jolanda Haan (06 13 15 35 10)