Het vakantiebureau

Voor diegenen, die het vakantiebureau nog niet kennen: het bureau maakt deel uit van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk en werkt nauw samen met de Protestantse Kerk. Financieel wordt de stichting ondersteund door Kerk in Aktie, u zeker bekend. Het vakantiebureau organiseert dit jaar al weer voor het 53e jaar vakantieweken op prachtige locaties in Nederland. Zoals: De Werelt in Lunteren, Nieuw Hydepark in Doorn, de Heerenhof in Mechelen, IJsselvliet in Wezep, de Imminkhoeve in Lemele, Dennenheul in Ermelo en niet te vergeten het schip Prins Willem Alexander.

Er zijn vakanties voor senioren, waarbij u volledig zelfstandig bent. Ook zijn er vakanties voor senioren met lichte zorg, maar ook voor senioren met zorg. Er zijn vakanties voor mantelzorgers en thuiswonende partners met dementie, vakantie voor mensen met een visuele beperking, voor mensen met een licht verstandelijke beperking en vakanties voor 30 – 65 jarigen met zorg.  

Krijgt u er al zin in??  

Bij elke vakantieweek zijn er vrijwilligers die u begeleiden. Of u het nu meer of minder treft met het weer, er wordt van alles gedaan om u een onvergetelijke vakantieweek te geven. Mocht het zo zijn dat er financiële belemmeringen zijn, laat dit de diaconie weten. Zij kunnen u financieel ondersteunen, zodat u toch een weekje weg kunt. Ook kunnen zij u helpen  met vervoer als dat een probleem mocht zijn. Overigens beschikt het vakantiebureau ook over een fonds om eventueel bij te dragen.

De vakantiegids ligt op de leesplank in de hal van de kerk, zodat u zelf kan lezen welke mogelijkheden er zijn. Overigens geldt dit ook voor gemeenteleden die een weekje als vrijwilliger  mee zouden willen doen. Op diverse fronten zoekt men vrijwilligers: voor de zorg, maar ook voor de recreatie, het pastoraat en de coördinatie. Natuurlijk kunt U zich ook informeren via de website: www.hetvakantiebureau.nl.