Zorginstellingen

In de gemeente Ridderkerk zijn 2 zorgcentra gevestigd: de ‘Reyerheem’, een algemeen zorgcentrum vallend onder de overkoepelde organisatie de Stromen en ‘de Riederborgh’, een  Protestant Christelijk zorgcentrum.Zorgcentrum de Riederborgh wordt bestuurd door een stichting, waarin de volgende kerken van Ridderkerk participeren:    

Gereformeerde Gemeente Ridderkerk en Slikkerveer, Christelijk Gereformeerde kerk Ridderkerk, P.K.N. kerken:  Nederlands Hervormde kerken van Bolnes, Slikkerveer, Rijsoord en Ridderkerk, de Proetenstantse Gemeente te Bolnes en de Gereformeerde kerken van Slikkerveer en Ridderkerk en de Nederlands Hervormde kerk hersteld verband van Ridderkerk. De kerken worden vertegenwoordigd binnen het bestuur door een gemeentelid van elke aangesloten kerk.  

Naast 70 woningen met zorg zijn er 10 verpleegplaatsen en 7 plaatsen voor tijdelijke opname. De Riederborgh beschikt ook over sociale dagverzorging en speciale dagverzorging.De Riederborgh huisvest ook een seniorenrestaurant, u kunt daar dagelijks terecht als wijkbewoner om te eten. Wilt u meer informatie hierover, dan kunt contact opnemen met het zorgcentrum.

De Riederborgh is gevestigd aan de Boksdoornstraat 2, 2982 BC Ridderkerk