Wat is een kamp zonder nachtspel ...?

Wat een succes weer! Het Hemelvaartskamp 2016 is helaas weer voorbij en wat hebben we genoten! Het thema dit jaar was ‘Feest!’ Dit ter ere van 25 jaar kamp in het Heukeloms Hoefke. Het was nog even spannend of het weer zou meewerken, gelukkig was het prachtig weer en hebben we zelfs de zonnebrandcrème tevoorschijn gehaald. Dankzij de sponsoren konden we een stormbaan op het veld neerzetten, daar is door jong en oud dankbaar gebruik van gemaakt! 

We begonnen op woensdag 4 mei met het kennismakingsspel. Rond kwart voor acht hebben we een pauze ingelast om samen met de kinderen aandacht te schenken aan de dodenherdenking. Na het programma kon er weer gespeeld worden op de stormbaan. Een nachtspel kan natuurlijk niet ontbre-ken en dus was er een dropping georganiseerd. Al jarenlang blijft dit onderdeel een succes. 

Op Hemelvaartsdag zijn we begonnen met een buitenviering. Deze stond in het teken van het verhaal van de Nerflanders, geschreven door Max Lucado. Daarna hebben we lekker buiten geluncht en u raadt het al: er werd ook weer gespeeld op de stormbaan. ’s Middags was er een spellencircuit waarbij teams elkaar konden uitdagen. Het enthousiasme van de groep was ook hier weer duidelijk merkbaar, het was een actieve en gezellige middag. Na het eten werden er groepsspelletjes op het veldje gespeeld en konden we daarna lekker warm om het kampvuur heen zitten terwijl er naar een verhaal werd geluisterd. ’s Avonds was het uiteraard weer tijd voor een nachtspel: Kom in de lamp. Dit op verzoek van de jongeren. 

Op vrijdag zijn we in de huifkar naar het dorp gegaan voor een vossenjacht. De vraag blijft voor wie dit spel georganiseerd werd: voor de vossen of voor de kinderen! Bij terugkomst is er een zeepbaan uitgelegd en kon er gegleden worden over de zeepbaan, een top-activiteit! ’s Avonds hebben we de bonte avond gehouden, er was een quiz en er waren leuke acts. De avond werd afgesloten met een disco voor de jongsten en een spooktocht voor de ouderen. 

De zaterdag staat altijd in het teken van opruimen en schoonmaken maar het is, gezien ieders toestand, altijd wat lastig om je achteraf te herinneren wat er precies gedaan is.
We kijken terug op een ontzettend leuk kamp met enthousiaste deelnemers en leiding. We hebben genoten.