Veertigdagenboekje 2017

Berichtgeving van de Projectgroep 40-dagenkalender

Alle gemeenteleden hebben inmiddels het veertigdagenboekje ontvangen. De omslag van het boekje heeft de prachtige afbeelding van de Hongerdoek met de titel “Ik ben omdat we zijn”. (gemaakt door de Afrikaanse kunstenaar Cidi Kwubiri) Uitleg over de Hongerdoek vindt u in het boekje. Deze Hongerdoek zal centraal staan tijdens de vrijdagavondgebeden.

Met dit veertigdagenboekje kunt u in deze Veertigdagentijd op een bezinnende wijze op weg naar Pasen. De Veertigdagentijd vangt aan op aswoensdag 1 maart. Dan zal er om 19.30 uur een viering zijn in de St. Jorisparochie. U bent van harte welkom bij deze viering.
Zoals elk jaar zijn er op de vrijdagavonden korte gebedsvieringen. 

Aanvangstijden avondgebeden 19.30 uur, te beginnen met de aswoensdagviering.

De daarna volgende avondgebeden zijn op:

1   maart   St. Joris Parochie, Ridderkerk  
10 maart   Christus is Koningkerk, Slikkerveer
17 maart   Opstandingskerk, Rijsoord
24 maart   Protestantse Gemeente Bolnes
31 maart   Levensbron, Ridderkerk        
7   april     Irenekerk, Slikkerveer

Het collectedoel tijdens deze vieringen is bestemd voor  “De Wereldtuin” , een moestuinproject van het AZC te Rotterdam (Beverwaard). Wij bevelen dit collectedoel van harte bij u aan.
Graag willen zij een Wereldtuin, waarin zowel groentes als bloemen gekweekt zullen worden, het verbindt de bewoners van het AZC en de wijkbewoners met elkaar. Samen kunnen zij zorgen voor deze bijzondere tuin en genieten van de opbrengsten van deze tuin.

Het AZC is sinds 2016 gevestigd in de Beverwaard en momenteel verblijven daar 400 vluchtelingen.Deze vluchtelingen verblijven in het AZC in afwachting op hun asielverzoek.
Toen bekend werd dat het AZC er zou komen, is met coördinatie van Samen 010, het SKIN (Samen Kerk in Nederland) en Mara (Stichting voo maatschappelijk werk) een stuurgroep “Kerken en Vluchtelingen” in het leven geroepen. Een aantal Rotterdamse en ook Ridderkerkse kerken/geloofsgemeenschappen participeert hierin.

In het Veertigdagenboekje vindt u op de woensdagen verhalen rond het vluchtelingenwerk in het AZC. Deze verhalen vertellen op mooie wijze wat dit werk inhoudt en betekent voor de vrijwilligers en de vluchtelingen. Ds. Hermie Hummel is zelf actief betrokken bij dit werk en heeft zorg gedragen voor deze verhalen, waarvoor wij haar dankbaar zijn. Het geeft een heel mooie invulling aan dit Veertigdagenboekje. 

In het boekje vindt u diverse activiteiten, waaraan u kunt meedoen. Ook vanuit onze kerk staan activiteiten gepland (meditatieve bijbelleesgroep, vrijdagavondgebed en sobere maaltijd, bezoek Mattheüspassion.  

Wij hopen dat u met dit boekje aandachtig en vol bezinning op weg naar Pasen mag gaan.