Vakantietas en meer nieuws van de diaconie

Vakantietas 2020
Dinsdagavond 7 juli 2020 hebben de leden van de werkgroep Vakantietas van het IDB Ridderkerk 89 vakantietassen gebracht in de ruimte van de Voedselbank Ridderkerk. Door de ruime financiële bijdrage door de diaconieën van verschillende kerken zijn de tassen zeer gevarieerd gevuld. Dit jaar is de groep kinderen aangevuld met pubers in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar. 
Ieder kind heeft in ieder geval een prenten- of leesboek ontvangen. Een VVV-bon, een gratis toegang tot midgetgolf De Hole Ridders aan de Oosterparkweg en de jongste kinderen een middagje spelen in speeltuin Dillenburgplein. En daarnaast? Te veel om op te noemen. We zijn blij en dankbaar dit voor deze kinderen, die niet de mogelijkheid kennen op vakantie te gaan vanwege de financiële middelen van hun ouders, te kunnen doen! 

Voedselbank
Iedere maand brengen we als gemeente van PG te Bolnes producten naar de Voedselbank Ridderkerk. Van Wilma Bracké, coördinatrice Voedselbank, hoorden we onlangs dat ze heel erg blij is met wat de kerken en ook onze kerk dus, iedere maand aan spullen, extra voedsel brengen. Al dit extra heeft de Voedselbank heel hard nodig! Het is niet de eerste keer dat wij u dit, helaas, moeten vermelden: het aantal pakketten stijgt, ook in Ridderkerk.
Op zaterdag 1 augustus van 11 – 12 uur kunt u voor de Voedselbank vis in blik zoals zalm, makreel, tonijn, haring in tomatensaus en wat u verder als vis in blik kunt vinden. Ook zijn potten of blikken met groente welkom.

Op zaterdag 5 september van 11 – 12 uur willen wij u vragen om koffie, thee, suiker, kaakjes, ontbijtkoek of andere koekjes mee te nemen.

Alvast hartelijk dank!

Vluchtelingen Lesbos en Samos
Onlangs heeft de diaconie van onze kerk een mooi bedrag overgemaakt naar de stichting Take care of your neighbor. De stichting die mede zorg draagt voor de vluchtelingen op de Griekse eilanden Lesbos en Samos. Van Leo en Margriet Monster van de stiching Take Care of your neighbor hebben we een hartelijk bedankje gekregen voor onze bijdrage. Ze waren zeer blij en verrast!