Ouderen doen ertoe!

Ouderen doen ertoe?! Hoe ouderen van betekenis blijven.
Onder dit motto houden we een pastorale thema-avond in de Christus is Koning Kerk. Ridderkerk vergrijst. Ook in onze kerkelijke gemeenten hebben we behoorlijk wat oudere gemeenteleden. Het spreekwoord zegt: je bent zo oud als je je voelt. Wat doet het met je als je gaat ervaren dat je ouder wordt? Verlieservaringen in de brede zin van het woord raken ouderen, zingevingsvragen kunnen bovenkomen.

In de kerk wordt vanouds voor ouderen “gezorgd” omdat ook kwetsbare mensen voluit bij de gemeenschap horen. Dat heeft veel goeds. Tegelijk doet de gemeenschap ouderen en zichzelf tekort als het daarbij blijft. Ouderen hebben namelijk heel veel te geven! Dat vraagt anders kijken dan we in de maatschappij gewoon zijn. In de lezing van Margriet Sprong ontvangt u een kijkrichting en handvatten om ouderen van betekenis te laten blijven in de gemeenschap. En natuurlijk gaan we daarover met elkaar in gesprek. 

Margriet Sprong-Brouwer is auteur van het boek ‘Ouderen doen ertoe’. Zij was jarenlang geestelijk verzorger in Prot. Chr.  Zorgorganisatie Riederborgh en is nu als adviseur identiteit verbonden aan de Woonzorg Unie Veluwe. Margriet is getrouwd en moeder van een dochter van 18. 

U bent van harte uitgenodigd voor deze thema-avond op maandag 13 november a.s. om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), Juliana van Stolbergstraat 44, Ridderkerk.