Ook benieuwd naar de ervaringen van de Rwandadelegatie?

De delegatie is op 16 juli j.l.  weer gezond thuis gekomen uit Rwanda. Het bezoek is goed verlopen en er wordt al hard gewerkt aan een verslag. Waarschijnlijk komen ze binnenkort persoonlijk verslag uitbrengen in onze gemeente.

(Delegatieleden: ds. Herman Offringa uit Rijsoord, Margit Kleiker uit Ridderkerk, Willem Otte uit Rijsoord en Rita Verboom uit Sliedrecht.)  

Hier alvast twee kleine indrukken via de mail, bericht van 3-7-2015

‘Beste allemaal,
Internet blijkt lastig te zijn, dus nu snel een berichtje vanaf de campus. Even wat woorden die duidelijk maken wat we beleven en voelen.
Hartelijkheid, veel zingen, veel koren en heel veel bidden, hobbelige wegen, armoede, andere rijkdom, veel gelovigen, veel nieuwe contacten, veel lange autoritten, vaak preken, verwend worden met prachtige cadeaus, lieve en mooie mensen, we zien geen kleurverschil, wel op onze lichte kleding, vanwege het stof op de wegen is die nu oranje, net als de Rwandezen, 2 maal daags warm eten, vele mooie heuvels en dalen; echt prachtig. Een levende haan gekregen als bedankje die we vanavond zullen eten.
Fanta-party's en nog veel meer. We denken aan jullie, hier rond de 22 graden.
Lieve groeten’
 

Bericht van 10-7-2015

‘Het gaat goed met ons, we werken hard en genieten van alles wat er gebeurt. Het onderwerp van de reis, ouderen in de kerk, is een schot in de roos. Heel veel reacties en voor ons mooie en emotionele momenten. We zijn ook bij mensen thuis geweest en zeker het speciale bezoek aan de ouderen was bijzonder en ook wel hartverscheurend.

Vriendelijke groeten van alle bekenden in Rwanda.’