Naar de Zandmotor op 19 september

Het Zuid-Hollands Landschap organiseert speciaal voor ouderen de Dag van de Zandmotor. Samen met familie of vrienden kunnen ouderen genieten van bijzondere natuurgebieden bij Hoek van Holland. Lekker even uitwaaien, pootjebaden en genieten van activiteiten. Ook voor wie minder goed ter been is. 

Lekker even uitwaaien, pootjebaden en genieten van activiteiten in de natuur. Voor ouderen die minder goed ter been zijn is dat zeker niet vanzelfsprekend. Het Zuid-Hollands Landschap organiseert daarom voor de vierde keer de Dag van de Zandmotor. Dit bijzondere evenement vindt dit jaar plaats op maandag 18 en dinsdag 19 september. Ouderen kunnen een dag genieten van het strand en de bijzondere natuur-gebieden bij Hoek van Holland. Samen met familie of vrienden, of alleen want er is gezelschap genoeg. “Wij willen graag dat ook wie slecht ter been is of intensieve zorg nodig heeft, kan genieten van een heer-lijke dag in de natuur en op het strand,” stelt Fred Spreen van het Zuid-Hollands Landschap. 

De Dag van de Zandmotor wordt georganiseerd in samenwerking met de Haagse zorginstellingen Flo-rence en Reakt. Bewoners van deze zorginstellingen genoten in 2014, 2015 en 2016 al van dit bijzondere evenement. Dat was zo’n succes dat ook dit jaar zo’n vierhonderd mensen kunnen deelnemen. Ook an-dere zorginstellingen en verenigingen kunnen zich aansluiten. En natuurlijk is het dit jaar eveneens moge-lijk om individueel via deze website in te schrijven.

 

Een hele belevenis

Het wordt voor de ouderen en zorgbehoevenden een leuke dag vol met activiteiten. “Met de huifkar over het strand en langs verschillende bijzondere natuurgebieden. Dat is op zich al een belevenis”, vertelt Fred Spreen. Ook is er een rolstoelvriendelijk wandelpad, komt er een garnalenvisser en is er een demonstratie van een schaapsherder.

 

De diaconie gaat met een groep ouderen. U kunt ook zelf individueel inschrijven op de website van het Zuid-Hollands Landschap.
www.zuidhollandslandschap.nl/dagvandezandmotor