Lectoren gezocht

Een kerkdienst zit vol liturgie. Daar is de werkgroep veelal mee bezig. Denk aan het voorbereiden van diverse diensten (feestviering, viering met koor, viering. Daarbij is ook hulp in de dienst zelf nodig. Bijvoorbeeld een schriftlezing door een gemeentelid, een gebed. Door betrokkenheid en eigen deelname aan een dienst door bijv. een schriftlezing te doen, kun je de dienst soms anders of sterker beleven. Het gemeentezijn samen wordt ervaren.

We hebben in de werkgroep over lectoren gesproken, dat zijn gemeenteleden die af en toe een schrift-lezing willen doen. Er zijn namelijk predikanten die naar een lector vragen bij de werkgroep eredienst. Het zou fijn zijn als we dan een aantal gemeenteleden paraat hebben die een lezing willen doen. De vraag aan u: wilt u zich beschikbaar stellen als lector? (En heeft u hierbij nog wat aanwijzingen nodig, dan is dat mogelijk.)  U kunt dat kenbaar maken bij de voorzitter van de werkgroep Eredienst.  Wij zien graag uw aanmelding tegemoet!

Tevens zou het fijn zijn als er nieuwe werkgroepleden bij komen. Als er leden de werkgroep verlaten is nieuwe aanwas heel welkom om het werk te kunnen blijven doen voor de erediensten. Wilt u ook hier nog eens over nadenken en misschien uzelf spontaan bij ons melden?