Kerkbrief Pasen 2021

Lieve mensen,

Kortgeleden ontvingen leden en vrienden van de kerk het mooie Paasnummer van Kerk aan de Maas. Na verschijning zijn er enkele nieuwe aandachtspunten die we graag aan u en jullie doorgeven:

PASEN
Op Paasmorgen vieren we, vanuit huis, samen Pasen. Wie de film kan zien (thema “Ontluikend leven”) volgt de liturgie van de film, wie geen computer heeft gebruikt Kerk aan de Maas: op pagina 5 ziet u de  kleine liturgie. Het materiaal in het Paaspakketje dat u zaterdag 3 april ontvangt is daarin verweven.  De link van de film wordt vrijdagavond doorgestuurd in een aparte mail. Dat kan pas als de film helemaal is gemonteerd. 

BESLUIT OVER KERKDIENSTEN
De kerkenraad heeft, na de persconferentie van vorige week, besloten om tot Pinksteren geen kerkdiensten te houden in ons eigen kerkgebouw. De afwegingen zijn bij u bekend.

Maar drie factoren maken dit grotendeels goed:
DE SARI-DIENSTEN. Via opnamen in de andere kerken was het mogelijk op zeven Vrijdagavonden en nu in de Stille Week diensten te zien of te horen waaraan de kerk in Bolnes deelneemt.

DE FILMS OP ZONDAGOCHTEND. De projectgroep “Kerk online”, bijeen via Zoom op 25 maart, bleek bereid om samen met mij na Pasen nog eens twee gemeentefilms te maken. De eerste (dus nummer 6) komt uit op zondag 2 mei en is gewijd aan herdenking en bevrijding. De tweede (dus nummer 7) wordt de Pinksterfilm van 23 mei. Zo’n 45 gemeenteleden zijn al bij de films betrokken geweest, van vele anderen krijgen ze grote waardering. De voorbeelden waarin mensen elkaar uitnodigen om samen te kijken verdienen navolging! Wie weet ook op Paasmorgen? Of zomaar doordeweeks? Vanuit de gezinnen krijgen we eveneens leuke reacties. Het is dus echt een project voor jong en oud! 

HET OMZIEN. Het pastorale team ziet er op toe dat er tussentijds voldoende persoonlijke aandacht en collectieve acties zijn waarin we elkaar blijven zien of verrassen. Dat doen we gelukkig als gemeenteleden ook spontaan. Alle beetjes helpen om verbonden te blijven. Mocht u daarnaast een gesprek op prijs stellen waarin u met mij wat dieper in wilt gaan op dingen of een Document wilt maken, laat het mij weten!

Corona geeft stilte. Veel kan niet, maar er kan kerkelijk ook veel wel. Meeleven tonen. Meedoen aan diaconale inzamelingen. Doneren. Anderen attenderen op films, diensten of documentatie. Iemand uitnodigen. Reacties of ideeën geven bij de films. Laten weten dat u best geïnterviewd wilt worden of iemand anders kent die dat misschien kan of wil. Technisch hoeft u nergens een punt van te maken, want we hebben mensen die graag even bij u langs komen om iets op te nemen. En als u voelt dat het moment nadert dat we weer activiteiten kunnen houden, laat ons dan horen waar u dan aan denkt, welk verlangen u bezig houdt of aan welke activiteiten u best wit meewerken. Dat geeft u een lentegevoel en helpt ons als we weer plannen gaan maken.

Voor nu: hele fijne Paasdagen. Gods zegen en liefde voor u allen. Ria Keijzer – Meeuwse.