JOP Nieuws

Kamp 2015: Dit jaar was er een kleine groep kinderen die mee ging. De oorzaak daarvan zou de lange vakantieperiode kunnen zijn. Er zijn scholen die 2 of 3 weken vakantie hebben ingepland dit jaar. Ondanks dat het een kleine groep was, was de sfeer wederom fantastisch. Het weer werkte mee, de spellen en maaltijden waren een groot succes en het allerbelangrijkste was toch: het genieten van de kinderen. Het helpen van elkaar, sportief gedrag bij spellen en een gezellige sfeer. Ook de leiding genoot zichtbaar van deze kampdagen. Het was weer fijn om op Hemelvaartsdag op bezoek te zijn geweest. In de viering van Hemelvaartsdag werd er met de kinderen nagedacht over hoe je vervelende, verdrietige dingen kunt veranderen, in het groot en in het klein. Bijv. bij de aardbevingen in Nepal. Ideeën waren: de mensen opvangen en hulp geven, maar er ook voor zorgen dat er stevigere huizen gebouwd worden. Geen gemakkelijke opdracht voor veel kinderen om aan negatieve dingen die gebeuren iets positiefs toe te voegen, maar met wat hulp kwamen er mooie antwoorden naar boven.  ’s Middags werden er spellen gedaan op de zandvlakte in het bos, een heuvelachtig gebied dat uitnodigt tot rollen door het zand en klimmen in bomen. De rit in de huifkar naar de zandvlakte en weer terug verliep zoals altijd niet echt in stilte. In de wijde omtrek wist iedereen weer: o ja, Bolnes is er weer! En volgend jaar, dat wordt een bijzonder kamp: voor de 25-ste keer wordt het gehouden in Heukeloms Hoefke. Dat vraagt om een feestelijke invulling. Dat is de leiding van het kamp wel toevertrouwd. U leest daar later wel meer over. Alle leiding: bedankt voor jullie tijd, energie en inzet voor de jeugd uit Bolnes en Rotterdam!

Nachtstrandwandeling op 20 juni 2015. Ook dit jaar kan er in de kortste nacht gelopen worden van Hoek van Holland naar Kijkduin en terug. We beginnen de wandeling rond 21.30 uur. (een half uur na de officiële start).Als het goed is lopen we de 20 km in 4 uur (inclusief de soep en het broodje eten).Dat zou betekenen dat je rond 3.30 uur thuis bent.De kosten van deze nacht zijn € 6.50. Wil je een herinneringsmedaille dan komt er een klein bedrag bij. Als je zin hebt om mee te gaan lopen laat het dan aan ons weten.

Examens en meer: Iedereen die dit jaar bezig is met het schoolexamen en iedereen die toetsen gaat maken om het schooljaar af te ronden: STERKTE!