Een bijzondere nacht ..... Paaswake 2016

Zaterdag 26 maart om 23.00 uur zijn jullie (jong en oud) van harte uitgenodigd om de paasnacht bij te wonen. De nacht door waken, wat brengt ons deze nacht? Met welke verwachtingen kom je naar deze nacht? Dat zal voor iedereen anders zijn. Gaande de nacht kom je er misschien wel achter. Wat zeker is, is dat we met elkaar door de nacht naar de Paasmorgen gaan. Waken kun je doen in stilte, in de nacht zijn er ook zeker momenten van stilte, maar er zijn ook tijden dat we met elkaar in gesprek gaan of aan de slag.

Is dit dan een stille nacht? Dat zal het zeker niet worden, wel staat bovenaan dat alles wat we die nacht doen, horen, zeggen en beleven de opmaat naar Paasmorgen is. 

We beginnen om 23.30 uur met een viering met liederen van Taizé en Sela. Ook hangt er een kruisweg-statie (in de kerk), we gaan een hongerdoek bewerken met materialen. Kaarten schrijven voor Amnesty en soep eten. We eindigen de nacht met een stiltewandeling naar de Donckse Velden en zien daar het morgenlicht/zonsopkomst. Als we terug in de kerk zijn, gaan we met elkaar aan het paasontbijt. Hopelijk zien wij jullie de hele of een gedeelte van de nacht. 

Het voorbereidingsteam Paaswake Christus is Koningkerk