Samen op weg met Abraham-Ibrahim

Moslims en Christenen maken samen kunst geïnspireerd door het thema "elkaar ontmoeten, elkaar kennen, verbondenheid".
Het project "samen kunst maken" zal in groepen van 10 deelnemers  gebeuren. Wij hopen dat de groepen zo samengesteld kunnen worden dat wij een mooie mix hebben met mensen  van verschillende geloven en het  "samen op weg met Abraham - Ibrahim"  thema een warm hart toe dragen. 

Als uiting en kunstvorm is er voor gekozen met elkaar te mozaïeken. Het gezamenlijk kunstwerk wordt een drieluik met een totale breedte van circa 2,5 meter. Het drieluik geeft een nachtelijk beeld van de hemel in de woestijn. Door een aantal deelnemers wordt allereerst het drieluik (de achtergrond) als basisstuk gemaakt. De afmeting van de panelen is 50 x 70 cm. Dan, naar ons idee het leukste deel: het samen aan de slag gaan en, echt waar, iedereen kan dit! De mozaïekstenen zijn zo mooi, kleurig en divers, dat u vanzelf aan de slag wilt gaan! Men hoeft in de kunst van het mozaïeken niet vaardig te zijn. Dat wordt je geleerd door de begeleiders. Daar gaat het ons om: samen op weg en deze keer op een creatieve manier! Deelnemers maken (in groepjes van circa 10 deelnemers per keer) voetstappen en sterren. Het fijne van een kleine groep is dat er tijdens het mozaïeken genoeg tijd en aandacht is voor kennismaken, gesprek en koffie/thee/lekkers. 

U maakt op een kant en klare ondergrond een mozaïekwerkstuk, een voetstap in de kleur die bij u past. Al die voetstappen bij elkaar en wellicht ook sterren, worden in de achtergrond gehangen. Hiermee wordt het thema "samen op weg met Abraham-Ibrahim" verbeeld. 
Wij denken aan een dinsdag- of woensdag-ochtend, of woensdagavond en starten in februari. De datum, tijd en locatie hoort u later van ons.
 
Het gezamenlijk gemaakte kleurrijke kunstwerk wordt gedurende 6 weken in de bibliotheek van Ridderkerk  geëxposeerd van 13 mei tot 25 juni 2016 en de expositie zal geopend worden door onze burgemeester mevrouw Attema.  
Meld u aan met naam, adres, email (indien mogelijk), telefoonnummer en uit welke geloofsgemeenschap u komt. Doe mee en laat u verrassen. Het gezamenlijk kunstwerk project wordt gecoördineerd door Wilma van Gameren, samen met Sarah van der Hoeven, Shafiqa Habib, Türkan Duman-Sirin en Wilda Rijsdijk. Aanmelden via email: webdesignpoweredby+wilma@gmail.com of via de website www.vrede-met-u.nl,  tabblad interreligieus – gezamenlijk kunstwerk.  
Projectgroep Ridderkerks Abraham Ibrahim Project – Vrede met u