De groeten aan ....

Een kaart voor Amnesty

Op de eerste zondag van oktober kunt u weer een groet sturen aan iemand die gevangen zit vanwege overtuiging, geloof, ras enz. Het is deze keer voor …….Yevgeny Vitishko in Rusland

Yevgeny Vitishkouit Rusland werd op 3 februari 2014, een dag voordat de Olympische vlam in Sotsji arriveerde, gearresteerd. Hij zou bij een bushalte hebben gevloekt. Eerder, in juni 2012, was de milieuactivist veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Hij had een gat gemaakt in het hek om de bouwplaats van de woning van de gouverneur van Sotsji. Hij wilde bewijs verzamelen voor de kap van zeldzame bomen op het afgezette terrein. Ook bracht hij protest-graffiti aan op het hek. Vitishko moest zich sindsdien aan strenge regels houden om te voorkomen dat hij voor drie jaar de cel in moest. Met zijn 'vloek' had hij die regels overtreden en moet hij alsnog zijn straf uitzitten. Amnesty International beschouwt Yevgeny als gewetensgevangene.

U kunt de kaart voor Yevgeni Vitishko vinden op de tafel bij de groetenkaarten die we aan gemeenteleden sturen. Doet u ook mee?