Concert "Ziel en Zaligheid"

Op zondagmiddag 11 juni 2017 geeft Vrouwenkoor La Confiance om 15.00 uur haar jaarlijkse concert in de St. Antoniuskerk te Dordrecht met als titel: ‘Ziel en Zaligheid.’

Organist Johan Sonneveld en La Confiance o.l.v. Eric Koevoets brengen een indrukwekkend programma. Noteert u alvast de datum in uw agenda, want dit concert met bijzondere muziek mag u eigenlijk niet missen. 

Componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk herdacht 
In 2017 wordt het geboortejubileum van twee internationaal bekende Haarlemse componisten herdacht. Het is namelijk het 125e geboortejaar van Hendrik Andriessen (1892 – 1981) en het 100ste geboortejaar van Albert de Klerk (1917 – 1998).
Hendrik Andriessen was de vernieuwer van de Nederlandse katholieke kerkmuziek in de 20e eeuw.  Albert de Klerk trad in zijn voetsporen.  Graag nodigen wij u uit om u mee te laten voeren door hun prachtige muziek. Een kort citaat uit een brief van Hendrik Andriessen luidt: “Wij hebben ons toch alléén met de zuivere schoonheid bezig te houden  {..}”. Andriessen is in het nastreven van zuivere schoonheid met de composities, die La Confiance in juni zal uitvoeren, zeker geslaagd.

Programma
De Missa Sponsa Christi van Andriessen wordt in de complete versie gezongen.  Voorts zijn werken te horen van De Klerk, van de eveneens Haarlemse componist Jan Mul en van Marguerite Roesgen-Champion. Natuurlijk ontbreekt bij dit concert ook het Gregoriaans niet, een vast onderdeel van het repertoire van La Confiance. Johan Sonneveld vult het programma met enkele orgelsolo’s aan. 

Waar, wanneer?
Het concert van La Confiance op 11 juni 2017 vindt plaats in de St. Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45 (schuin t.o. C.S.) te Dordrecht. Het vangt aan om 15.00 uur, de deuren zijn geopend vanaf 14.30 uur. Na afloop kunt u napraten met het koor en met elkaar bij een drankje en - naar goede traditie - met een stukje vlaai tegen geringe vergoeding.

Toegang: €  15,00 aan de deur / €  12,00 in voorverkoop (uiterlijk 8 juni  ’17 betaald) /€ 10,00 op vertoon van vrijwilligerspas met legitimatie / CJP. ww.la-confiance.nl