Christmas Carols tijdens Kerstmarkt

Dordrecht - Vrouwenkoor La Confiance geeft op zondagmiddag 13 december 2015, o.l.v. Eric Koevoets, twee kerstconcerten in de Trinitatiskapel. Tijdens de kerstmarkt kunt u, om helemaal in kerststemming te komen, luisteren naar adventsliederen en Christmas Carols in de beste Cambridge koortraditie, van o.a. John Rutter, David Willcocks en Harold Darke. Tot slot van elk concert kunt u meezingen met “O come, all ye faithful”. 

Advent en Carol De naam advent komt van het Latijnse woord ‘adventus’, dat komst betekent. De advent begint altijd vier zondagen voor Kerstmis. Adventsliederen verwijzen naar de geboorte en wederkomst van Jezus en zijn daarom een voorbereiding op Kerstmis. Het woord 'carol' gaat terug op een Latijns en Grieks woord dat dansen aanduidt. In de Middeleeuwen waren carols gedanste christelijke liederen. In de 19e eeuw was er een vernieuwde aandacht voor de Middeleeuwen. Oude Carols werden opnieuw gepubliceerd, van nieuwe toonzetting voorzien en veel nieuwe Christmas Carols werden geschreven. La Confiance brengt enkele van deze prachtige en vrolijke melodieën ten gehore. 

Waar en wanneer? De kerstconcerten op 13 december 2015 beginnen om 15.00 en 16.00 uur. De Trinitatiskapel is gelegen aan de Vriesestraat 20 te Dordrecht, tussen de Sarisgang en de Voorstraat. De toegang is gratis. In de Kosterij direct naast de kapel kunt u, tegen vergoeding, onder andere van koffie/thee genieten.