Alzheimercafé met documentaire 'Het doet zo zeer'

Op maandag 8 januari start het eerste Alzheimer Café Ridderkerk van 2018 in de Bibliotheek AanZet aan het Sint Jorisplein 77. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Dit keer staat de documentaire ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen op het programma. 

Heleen van Royen schetst in haar documentaire ‘Het Doet Zo Zeer’ een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Ruim een jaar lang volgde ze haar moeder in alledaagse situaties en bezoeken aan artsen, zorginstellingen en klinieken. Ze bediende de camera grotendeels zelf. In de documentaire komen moeilijke beslissingen over verhuizen en euthanasie aan bod, maar ook de kostbare momenten van samenzijn. Zelf noemt ze de documentaire een ode aan het leven.

De documentaire begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Halverwege is er een korte pauze. De zaal gaat open om 19.15 uur en de toegang is gratis. Deze filmavond wordt georganiseerd door de werk-groep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels en bibliotheek AanZet.

Aanmelden is verplicht en kan bij Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl. Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Mineke Boon, Senior Mantelzorg consulent.