Als kerken betrokken bij het AZC

Aan de Edo Bergsmaweg in de Beverwaard staat sinds deze zomer een asielzoekerscentrum. Via het Interkerkelijk diakonaal Beraad Ridderkerk komt er regelmatig informatie binnen over het AZC en haar activiteiten.

Voor de komende maanden staat het volgende op het programma:
Er zullen welkomstpakketjes worden samengesteld, deze worden uitgedeeld aan de 300 vluchtelingen die in december zullen arriveren.
Daarnaast  worden er rugtasjes uitgedeeld aan de kinderen bij het aanbreken van de kerstvakantie, zodat ze zich niet hoeven te vervelen.
Elke zaterdagmiddag is er Open Huis in de Pelgrimskerk.
Daar is een programma voor opgesteld:

-          12 november Kinderactiviteit

-          19 november Samen Eten!

-          26 november Samen Sporten

Naast praktische hulp bestaat er ook behoefte aan mensen die open staan voor persoonlijk contact met een vluchteling. Veel vluchtelingen hebben vooral behoefte aan mensen die hun hart en huis open willen stellen om persoonlijk contact te leggen. Denk bijvoorbeeld aan iemand uitnodigen om een keer mee te eten, of iets vergelijkbaars. Mensen willen hun verhaal kwijt, en velen hebben een heftige periode achter de rug. Iemand die een luisterend oor biedt kan heel veel betekenen voor hen.

Wilt u meehelpen in de organisatie? Neem dan contact op via openhuisazcrotterdam@hotmail.com! Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.