Goed doel Familiehuis Daniel den Hoed

Vorige maand konden wij u het goede doel nog niet melden. Dat is nu wel bekend en wel het Familiehuis Daniel den Hoed. Dit doel had de meeste voorkeur in de gemeente. In de zomermaanden zullen de BAK-leden bij u langskomen voor de lotenverkoop. De prijs is nog altijd dezelfde, € 5 voor een boekje van 10 loten. Er is ook veel standbemanning nodig. Ook hiervoor zult u benaderd worden, of u kunt zich vrijwillig aanmelden bij Marlies van Gameren of Janny van der Voort. 

Het Familiehuis Daniel den Hoed maakt het al 25 jaar mogelijk dat kankerpatiënten en hun naasten dichtbij elkaar kunnen verblijven tijdens de emotionele en onzekere tijd van ziekte en behandeling. Gasten verblijven er variërend van 1 nacht tot soms enkele maanden. Het Familiehuis is vrijwel volledig afhankelijk van giften en donaties. Ruim 50 vrijwilligers bieden het hele jaar door een schoon, gezellig en gastvrij huis en een luisterend oor. Medio 2018 verhuist de locatie Daniel den Hoed van Rotterdam-Zuid naar de centrumlocatie van het Erasmus MC. Het Familiehuis is dan genoodzaakt om mee te verhuizen.
Er wordt op korte afstand van het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut een nieuw en groter Familiehuis gebouwd. Om dit te kunnen realiseren is ongeveer € 2,5 miljoen nodig. Wij kunnen hieraan bijdragen door een mooi bedrag te doneren uit de opbrengst van de Rofafabo.